zondag 31 januari 2010

Biertje, je hebt het zelf in de hand. Filemon Wesselink










Op vrijdagavond 29 januari organiseert de gemeente Oude IJsselstreek een avond over Alcohol en Jeugd. Filemon Wesselink, bekend van jongerenomroep BNN, presenteert deze avond. Hij zet samen met een panel het publiek aan het denken over het alcoholgebruik onder jongeren. Het panel bestaat uit personen die elk op een andere manier te maken hebben met alcohol en jeugd: mensen vanuit de GGD, Politie, Horeca, maar ook een jongere en oudere nemen zitting in het panel. Iedereen praat vanuit zijn eigen mening mee over de onderwerpen die Filemon aandraagt. Ook vanuit het publiek mag er meegepraat worden. De avond is bedoeld voor zowel jongeren als ouders en anderen die te maken hebben met jongeren.

Wethouder Freriks vindt het belangrijk dat er stil gestaan wordt bij het alcoholgebruik onder jongeren. Een biertje lijkt er bij een feestje bij te horen. Maar vanaf welke leeftijd, waar en hoeveel wordt er gedronken? Hebben we dit nog in de hand? Of wíe heeft dit in de hand? Het is goed om hierover met verschillende partijen van gedachten te wisselen en ons bewust te worden van mogelijke situaties en gevolgen, vandaar deze avond.'

Het straattheater zorgt tijdens deze avond voor de nodige hilariteit. Ook cabaretgroep Pril en de band Kiek Now Us dragen bij aan het vermaak. 'We hopen dat iedereen de avond verlaat met een bewuste gedachte over het alcoholgebruik onder jongeren. Ook de gevolgen van alcoholgebruik houden we graag in de hand', aldus wethouder Freriks.